گفتگوی تفصیلی معاون آموزشی دانشکده علوم پزشکی لارستان با روابط عمومی این دانشکده

دکتر زهرا کشتکاران در گفت و گو با روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لارستان، با اشاره به سالروز ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار اظهار داشت: امسال هفته ملی بزرگداشت پرستار از تاریخ ۱۱ الی ۱۷ دی ماه اعلام شده است تا بر اهمیت نقش پرستاران در جامعه بیش از پیش تاکید شود .

وی تصریح کرد: هر روز این هفته با شعارهای مختلفی نام گذاری شده که هرکدام معنا و محتوای خاص خود را دارد.

دکتر کشتکاران با تاکید بر اینکه شعار نخستین روز این هفته “پرستاری و بصیرت حرفه ای” است خاطرنشان کرد: بخشی ازبصیرت حرفه ای بصیرت تخصصی است که این تخصص از طریق دانش، بینش و عملکرد در حیطه های مراقبت، آموزش، حمایت، مشاوره، ارجاع و مدیریت حاصل می شود و بخش دیگر بصیرت حرفه ای، آگاهی پرستاران نسبت به مسائل پیرامون خودشان است.

وی با بیان اینکه “پرستاری و تکریم حرفه‌ای” شعار دیگر این هفته است گفت: پرستار، حافظ سلامت و جان همنوعانش است از این رو باید کرامت انسانی را کسب کرده و آن را به مردم نیز هدیه کند. معاون آموزشی تحقیقات، فرهنگی و دانشجویی افزود: با توجه به قداست جایگاه پرستاری و ویژگی هایی که یک پرستار باید در محور های وظایف خود داشته باشد، پرستاران باید مورد تکریم و احترام قرار گیرند.

وی با اشاره به اینکه روز دیگری در این هفته را با شعار “پرستاری، خانواده و معنویت” نامگذاری کرده‌اند گفت: یکی از کانون های توجه پرستاران، خانواده های بیماران هستند، چرا که توجه به مددجو و بیمار بدون در نظر گرفتن خانواده توجهی ناقص بوده و درد و ناراحتی بیمار بر خانواده تاثیرگذار است، بنابر این ، علاوه بر مراقبت و توجه به مددجو یا بیمار باید مراقبت از خانواده ها، دلجویی و توجه به نیازهای روحی آنان هم مدنظر قرار گیرد یعنی بصورت مراقبت های پرستاری باید خانواده محور هم باشد.

دکتر کشتکاران با اشاره به بخش دوم این شعار مبنی بر معنویت گفت: امروزه در مقالات جهانی نیز معنویت را حلقه گمشده مراقبت میدانند و سعی ما در دانشکده های پرستاری بر این است که مراقبت همه جانبه یا کلی را به بیماران و خانواده ها ارائه بدهیم که یکی از ارکان آن مراقبت معنوی است.

وی مد نظر قرار دادن مسائل معنوی در مراقبت‌ها را  یک اصل مهم دانست و تصریح کرد: ارتباط، کلید اصلی در حرفه پرستاری است و معنویت به معنای ارتباط با خدا، با مخلوقات او و ارتباط با طبیعت است و به همین دلیل اصول مراقبت معنوی را یک رکن اساسی در مراقبت پرستاری می دانیم.

معاون آموزشی تحقیقات، فرهنگی و دانشجویی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب گفت: مقام معظم رهبری در محور دوم این بیانیه به معنویت اشاره نموده و از ایمان، توکل، اخلاق، راست گویی و شعور معنوی به عنوان مصادیق معنویت یاد کرده اند؛ بنابر این بصیرت ما نسبت به این بیانیه با بیش از پیش مد نظر قرار دادن بخش معنویت در مراقبت ها افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه شعار دیگر در این هفته “پرستاری، رسانه و افکار عمومی است” تصریح کرد: پرستاران با توجه به ارتباط مستقیم با سلامت مردم می توانند در انعکاس اخبار، رکن اساسی داشته باشند و رسالت پرستاران در انعکاس اخبار یک وظیفه خطیرتری است چراکه با توجه به آنچه که مقام معظم رهبری در گام دوم فرموده‌اند باید حرفه مندان پرستاری مراقب آسیب هایی از جمله انتشار اخبار کذب یا تحلیل های مغرضانه و یا وارونگی اخبار از جمله کوچک کردن محسنات و بزرگ کردن عیوب باشیم که در صورت عدم توجه، آسیب هایی را متوجه جسم، روح و سلامت اجتماعی مردم خواهیم کرد.

دکتر کشتکاران افزود: باید افکار و اذهان عمومی را در خصوص رشته پرستاری با واقعیات روبرو کنیم و در ارائه خدمت به مردم صداقت، کیفیت عملکرد، دانش، مهارت و نگرش درستی را داشته باشیم تا افکار عموم مردم نیز نسبت به ما نگاهی مثبت تر و موثر تر داشته باشند، این مساله بخاطر ارتباط مستقیم با مردم از اهمیت بالایی برخوردار است  و رضایتمندی مردم برای ما حائز اهمیت است .

وی با اشاره به شعار روز دیگر این هفته خاطر نشان کرد: شعار دیگر این هفته “پرستاری، ایثار و ارزش های انسانی” است که وجه تسمیه و مصداق این ایثار، مقارن بودن روز پرستار با ولادت حضرت زینب سلام الله علیهاست، چراکه این بانوی بزرگوار در واقعه کربلا با ایثار و رشادت های خاص خود چهره ای الگو مدار را برای ما معرفی کردند.

معاون آموزشی تحقیقات، فرهنگی و دانشجویی با بیان اینکه حرفه پرستاری یک حرفه پر مشقت و دشوار است گفت: در این حرفه باید روحیه ایثار و از خودگذشتگی وجود داشته باشد بنابراین ما در دانشکده های پرستاری برای تربیت روحیه ایثار و فداکاری باید اهتمامی جدی بورزیم.

وی لزوم نگاهی خاص به ارزش های انسانی را یادآور شد و تصریح کرد: فارغ از تفاوت‌های فرهنگی و قومیتی، حرفه مندان و اساتید پرستاری باید نسبت به تربیت پرستارانی با شایستگی های فرهنگی تلاش نمایند تا ضمن ایجاد توانمندی‌های حرفه‌ای در پرستاران، شایستگی فرهنگی نیز کسب نمایند و در برخورد با فرهنگ های مختلف بتوانند مراقبتی درخور وشایسته را بدون تبعیض، پیش داوری و قضاوت انجام دهند.

دکتر کشتکاران با اشاره به شعار “پرستاری-جامعه و اقتصاد سلامت و ارتباط آن با “شعار سال، بر نگاهی ویژه به اقتصاد سلامت تاکید نموده و بیان کرد: خدمات ما خدماتی است که یک بخشی از آن از سر دلسوزی، مهربانی و وظیفه انسانی است و بخش دیگر نیز توجه به وضعیت اقتصادی مردم است و باید در چارچوب قانون و اخلاق ، مانع سو استفاده هایی در این زمینه شویم.

وی با اشاره به فرمایش امام راحل مبنی بر اینکه “دردمندان و بیماران جز درد بیماری نباید درد و رنج دیگری داشته باشند” گفت: در شرایط کنونی باید سعی کنیم در جایگاه خود مشکلات معیشتی مردم  را درک کرده و کمک کنیم که در گذر از تنگناهای اقتصادی مثل همیشه  مملکت ما سربلند باشد.

در پایان دکتر کشتکاران، معاون آموزشی تحقیقات، فرهنگی و دانشجویی دانشکده علوم پزشکی لارستان، بار دیگر روز سالروز ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار را به همه پرستاران در سراسر میهن اسلامی، دانشجویان، همکاران و اساتید که در راه تعلیم دانشجویان گروه های پرستاری تلاش می کنند تبریک گفت.